Eğitsel Gönderi-4 (Blog yazıları-4)


Öğretmene neden ihtiyaç duyuyoruz?

 Bir öğretmenin temel görevinin bilgiyi kendi kafasından öğrencilerinin kafasına aktarmak olduğunu düşünüyorsanız bunu youtube videoları da sağlayabilir. Bu durumda öğretmenler gereksiz gözükebilir. 

Neyse ki öğretmenin temel görevi bilgiyi aktarmak değildir. Öğrenme işlemine rehberlik etmektir. Öğrenciye ilham vermek, onları cesaretlendirmek ve sosyal olarak rehberlik etmektir. Öğrenme istekleri konusunda onları heyecanlandırmaktır. Aynı zamanda bir şeyleri gösterip açıklamaktır ama asıl amaç her öğrenciye kendini önemli hissettirmek ve öğrenme işinden kendilerinin sorumlu olduğunu hissetmelerini sağlamaktır. 

Teknoloji öğrenmeyi destekleyicidir. Bilgisayar aracılığıyla sınıf içindeki iletişim sınıf dışında da sağlanabilir. Dolayısı ile öğrenme sınıf dışında da devam edebilir.Ama bütün bu teknolojik gelişmeler bir devrim değil bir evrim olarak görülmelidir.

Öğrenmenin temeli hala öğrenciler ve öğretmenler arasındaki sosyal etkileşime dayanmaktadır. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin asıl önemli olan öğrenenin kafasında neler olup bittiğidir.Öğreneni verilen bilgi hakkında düşünmeye teşvik etmenin en iyi yöntemi sosyal çevrede diğer öğrencilerle  ve ilgili öğretmenlerle iletişim halinde olmasını sağlamaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medya Mı Yöntem Mi Clark&Cozma Tartışması

İngiltere Eğitim Sistemi Ve Türk Eğitim Sistemi İle Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi

Eğitsel Video